Kun kaikki pysähtyy

Posted on Posted in Volttimedia blogi, Yleinen

Heinäkuun 20. päivä oli kaunis. Aurinko toi lämpöä ja valoa lomapäivään. Aivan pienessä hetkessä, keskellä auringonsäteitä, tuli kuin salamanisku. Kaikki muuttui ja pysähtyi. Valtava puristus iski rintaan, todellisuus muuttui epätodeksi ja ympärillä olevaa ilmaa ei enää pystynyt hengittämään. Jokin oli romahduttanut ja muuttanut kaiken. Kaikki liikkuivat, mutta mikään ei liikkunut.

Pelko oli aina ollut jossain taustalla läsnä. Jokainen tarpeeksi pitkälle edennyt voimistelija kokee sen. Pelkoa loukkaantumisesta, niskoilleen tulemisesta, halvaantumisesta. Ja yhtäkkiä, yhden pienen epäonnistumisen jälkeen, pelosta oli tullut todellista. Silloin, kun enää mitään pelkoa ei olisi pitänyt olla. Silloin, kun ollaan jo vaiheessa, ettei oteta mitään turhia riskejä. Ja kaikki pysähtyy.

sanna-ja-jari

Muutaman päivän päästä sain lohduttavan ajatuksen. Monella muullakin on elämä pysähtynyt ja osalla sen pysähdyksen syynä on onni. Se pakahduttava onnen tunne lapsen syntymästä – uudesta elämästä. Silloin miettii, että miten muut voivat jatkaa elämäänsä ihan kuin ennenkin, maailmahan ei liiku.

Mutta silti tulee yö ja tulee päivä, vaikka kaikki on paikallaan. Pahassa tai hyvässä.

Jarin ensimmäisiä voima-ajatuksia oli, että nyt GOS:ista tulee entistä vahvempi. Hän halusi, että kaikki jatkuu mahdollisimman normaalisti. Vain muutama viikko tapahtuneen jälkeen menimme Ninan kanssa aiemmin sovitun mukaisesti Hyvinkäälle YouMoveen kouluttamaan viisi uutta GOS-ohjaajaa. Oli uskomaton hetki, kun huomasin leikkiväni hippaa ja nauravani. Tuntui tärkeältä saada viedä Jarin ja minun yhteiset ajatukset käytäntöön ja uusille ohjaajille toteutettaviksi. Ja tehdä se Jarin toiveesta ja hänelle.

Jari käy omaa selviytymistaisteluaan. Ensin reilu kolme kuukautta teho-osastolla ja nyt kuntoutuskeskuksessa. Puiden lehdet ehtivät ruskaan, putosivat ja lumi valkaisi maan. Hetki kerrallaan, tässä ja nyt. Eilinen on muisto ja huominen vasta ajatus.

Mutta ei maailma oikeasti pysähdy. Ei mikään koskaan pysähdy, vain muuttaa muotoaan.

Sama Jari kuntoutuu päivä päivältä vahvemmaksi. Täynnä ideoita ja osaamista. YouMoven sali on täyttynyt GOS-ryhmistä, Volttimedian omat GOS-treenit ovat saaneet hyvän vastaanoton, Skill level 2 on julkaistu ja mielenkiintoisia neuvotteluja käydään uusista kuvioista.

Kaikki paha tuo mukanaan myös jotain hyvää. Yksi suurimmista teemoista on kiitollisuus. Se on aihe, joka ansaitsee oman kirjoituksensa. Vaikka koko tilanne tuntuu niin raa’alta ja väärältä, niin ehkä elämä vain piti nyt hetkeksi pysäyttää, jotta joutuu pakottamaan itsensä hengittämään syvemmin, rauhallisemmin ja näkemään asiat selvemmin.

Kirjoittaja on Volttimedia Oy:n toimitusjohtaja Sanna Mönkkönen, joka pyörittää viestintä- ja liikuntapalveluita tuottavaa yritystä. Hänen puolisonsa, Volttimedian osakas, Jari Mönkkönen loukkaantui tapaturmaisesti treenionnettomuudessa. Tarina julkaistiin Keskisuomalaisessa 16.12.2016.

Lue Keskisuomalaisen juttu tästä: keskisuomalainen-16-12-2016

Sannan haastattelu Fit-lehdessä helmikuussa 2017

Jarin haastattelu Ilta-Sanomissa huhtikuussa 2017

Jarin ja Sannan haastattelu Kodin Kuvalehdessä heinäkuussa 2017

Sannan artikkeli Kodin Kuvalehden verkossa heinäkuussa 2017

23 thoughts on “Kun kaikki pysähtyy

 1. Tsemppiä kovasti,positiivisuus ja luja tahto kantaa.
  Hyvää joulun odotusta teille molemmille

 2. Ttsemppiä kovasti,positiivisuus ja luja tahto kantaa.
  Hyvää joulun odotusta teille molemmille

 3. Hei Sanna ja Jari

  Toivotamme sinulle Jari parasta mahdollista tulosta kuntoutumisen tiellä!

  Voimia & jaksamisia teidän koko perheelle sekä hyvää joulua!

  Lämmin tervehdys
  Emil ja Heidi Soravuo

 4. Kiitos kun avauduitte surullisesta tapahtumasta! Se antaa kummasti voimaa:)
  Itse yrittäjänä 13 v sitten sairastuin harvinaiseen lihastautiin ja menetin yhden yön aikana kävelykykyni,lopulta puheen melkein kokonaan,muisti kärsi rajusti,kirjoittaminen ei onnistunut oikein jne…
  puolisoni sai kuukautta aikaisemmin keuhkoveritulpan jne..oli teholla kauan.

  Myin yritykseni (150 työntekijää) kun opin kävelemään jotenkin ja lopulta jäin työkyvyttömyyseläkkeelle kuten puolisonikin. Pienet lapset olivat etusijalla,tuntui etten kauan elä…järjestelin raha-asiat.
  Siitä on nyt 13v ja ELÄN!Kipuja on helvetisti,mutta elän lahja-ajalla ja olen aika onnellinen pienellä eläkkeellä. Vaikeudet laittavat arvot oikeaan järjestykseen-kiireeni ja helvetin oravanpyöräni loppui:)
  VOIMIA TEILLE JA HYVÄÄ JOULUA!!!!!!!!!!!

 5. Reippaita olette ja hienoja esikuvia. Hyvää joulua ja mitä parhainta toipumista Jarille ja koko perheelle onnellista uutta vuotta

 6. Sanna ja Jari. Olette todella vahvoja. Osoitatte uskomatonta esimerkkiä eteenpäinkatsovalla ja optimistisella aseenteellanne. Kiitos kirjoituksesta.

 7. Luin juttunne lehdestä. Kommenttipalstoilla on hurjasti tukevia viestejä. Olette ihana pari. Toivon teille kaikkea hyvää, olen äiti, kolme lasta ja Jari on niin ihana ja vielä ihanampi kun sain tietää miten hieno perhe hänellä on. Onnea toisistanne ja se kantaa kaiken läpi.

 8. Sanattomaksi vetää teidän tarina. Vahvuutta ja voimaa osoitatte esimerkillänne. Oikein paljon ilon pisaroita arkeenne, joka vaatii ponnistuksia läheisiltänne, mutta ennen kaikkea teiltä itseltänne. Voimia toipumiseen, jaksamista koko perheelle! Voima halauksin Kati ja Tomi Karinkanta

 9. Maailma ei koskaan pysähdy, se oikeasti vaan muuttaa muotoaan. Olkaa onnellisia, teillä on vielä toisenne, toisinkin voisi olla❤️

 10. Olipa yllättävä uutinen. Miksi yritti vielä sellaista liikettä?

 11. Tiedän ja tunnen Jarin, taistelijan. Hän tulee ja nousee uudella tavalla rakkaiden ja ystävien tukemana. Voimaa, tsemppiä ja vahvaa uskoa hyvään tulevaisuuteen! Hengessä mukana!

 12. Kiitos tarinanne jakamisesta Jari ja Sanna. Se pysäytti, kosketti syvältä, liikutti. Tärkeitä ja viisaita ajatuksia täynnä. Treenailemme myös säännöllisesti puolisoni kanssa taitoliikuntakeskusella näin veteraani-ikäisinä. Itse toivun tällä hetkellä pikkuvammasta tuohon nähden. Silti. Tarinasi oli minulle NIIN tärkeä ja osoitat tarinasikin jakamalla Jari että sinulla on SUURI LÄMMIN sydän. Kiitos Jari ja Sanna. Toivon teille kaikkea parasta. Voimaa ja luottamusta!

 13. Tämä kirjoitus ja Jarin haastattelu Keskisuomalaisessa kertovat hienosta urheilijasta ja perheen voimasta. Toivottavasti niiden herättämät kommentit antavat teille tietoisuuden myös siitä, että meitä hengessä mukana olevia on paljon.
  Tsemppiä Jarille ja koko perheelle!

 14. Arvostan, että jaoitte tämän kaikkien kanssa. Voimia, tsemppiä ja uskoa tulevaisuuteen❤

 15. Aivan mielettömän valoisa kirjoitus Sanna. En tiennyt. Kun luin eilen jutun Keskisuomalaisesta ensin todellakin se ilma ympärillä kävi hankalaksi hengittää, sitten tuli itku. En uskonut. Luin monta kertaa uudestaan. Ei näin. Ymmärrys siitä, kuinka kaikki voi muuttua sekunnissa, tuli taas selkeämmäksi. Kaikki omat pikkumurheet tuntuvat pieniltä.

  Voimia ja valoa teille koko perheelle. Sinut lapsuudesta tuntien ja tietäen teidät kaksi, uskallan toivottaa sitä kuuluisaa tsemppiä, joka voi kuulostaa niin tyhjältä sellaisessa yleisessä merkityksessä. Teillä on upea firma ja hieno tuote!

  Hyvää joulua ja sisua vuoteen 2017!
  -Marita-

  1. Rakkaat Jari ja Sanna. Voimia Teille molemmille. Kati Ridanpää

 16. Hei!

  Kaikkea sitä pitää tässä maailmassa sattua. Ja vielä parhaista parhaille. Ei oikein löydy sanoja. Onneksi teillä niitä on ja tarinanne olette jakaneet. Voimia, jaksamista ja paranemista toivottaen,

  Mikko Hannula

 17. Tää uutinen oli shokki ainakin kaikille varmasti urheilijoille, voimistelijoille, huippu-urheilijoille, läheisille,tuttaville, kavereille, ystäville mutta myös ihan vaan saman kylän ihmisille. En todellakaan edes alkuun uskonut uutista. Mutta se toistui ja toistui. Ja hitto. Onhan se totta ja mahdollista tapahtua ihan kenelle tahansa. Kuulin Janin varoittavat sanat trampalla hyppimisestä. Ja keskustelin aiheesta koddissamme myös innokkaiden tramppahyppelijöiden poikien kanssa. Kerroin, että varoitukset ei ole vitsi ja näytin uutisesta, että tämä on totta. Tsemppiä. Perheelle ja olen ihan varma, että huomenna.. taas tulee ilonhetkiä!! Respect.

 18. Hei Sanna ja Jari !
  Luin teidän juttuanne ja oli ihan pakko kirjoittaa ja sanoa että Voimia Teille, elämä on kyllä välillä niin epäoikeuden mukaista. Itse sen tiedän. Urheilijana ja Yrittäjänä olen ollut samassa tilanteessa 20v. sitten. Kaavuin kilpapyörällä Jenkeissä ja halvaannuin rinnasta alaspäin. Kaikki pysähtyi kuin seinään. Elämä piti laittaa uusiksi lapset olivat 3 v. ja 8v.
  alkoi käpylässä kuntoutus 2kk. päästä onnettomuudesta. onneksi minulla oli urheilutausta joten motivaatiota ei puuttunut.
  päivä kerrallaan mentiin . ei ollut mihinkään enään kiirettä.
  puoli vuotta meni kun pääsin kahdella kepillä kävelemään.
  Töihin kuntouduin vuoden päästä. edelleen kävelen kepeillä ja teen niitä asioita mitä pystyn.Töissä olen ja urheilen mutta tilalle on tullut kaikkea muutakin.
  Parhaat Ystävät jäivät rinnalleni ja muistan sen hetken kun ajattelin että mitä ihmiset sanovat kun näkevät minut ?miten Lasten kaverit suhtautuvat? paljon kysymyksiä mutta Koville se ottaa ja Voin Todeta että jyvät kuoriutuvat akanoista.
  On Hienoa Sanna että olet Ylpeänä MIEHESI rinnalla. tiukkaa tulee olemaan Teillä mutta selviätte siitä. Uudet ympyrät ja uusia harrastuksia saatte. Luja Rakkaus toisianne kohtaa ,pitää teidät kasassa .
  Kävin itse kontrollissa keväällä synapsilla ja olin syömässä ruokalassa , näin Jarin saman hoitajan kanssa joka aikoinaan minua hoiti !ja olisin niin halunnut tulla sanomaan että Tsemppiä Sinulle Jari ja Koko PERHEELLE!
  Ilon hetkiä tulee löytymään vaikkakin ei aina tuntuisi siltä. Askel kerrallaan!
  Koskaan ei kannata heittää kirvestä kaivoon vaikka siltä tuntuisi.
  Yhdessä eteenpäin uusia kokemuksia rikkaampana.
  kaikkea Hyvää Teille !

Comments are closed.