Tartu videon mahdollisuuksiin viimeistään nyt

Posted on Posted in Volttimedia blogi

Videon merkitys puhutti Markkinoinnin viikon ensimmäisenä päivänä. Videon puolesta puhuvat muun muassa ne puheenvuoroista opitut faktat, että Facebookilla on 8 miljardia videonäyttöä päivässä, ja että se arvioi 100 % sivustonsa sisällöstä olevan videota vuoteen 2021 mennessä. Jos et vielä ole tarttunut videon mahdollisuuksiin, nyt viimeistään on aika hypätä mukaan.

YouTube on jo tällä hetkellä netin toiseksi suosituin hakukone, kertoi Poutapilven suunnittelupäällikkö Tero Parvinen. Ihmiset hakevat sisältöä suoraan YouTubesta, videomuodossa. Esimerkiksi eri ohjelmien käyttöön opastavia videoita löytyy paljon. Tämän tyyppisille opetusvideoille on tilausta, sillä ne tarjoavat käytännön hyötyä, mutta kertovat samalla muiden käyttökokemuksista. Oma lukunsa käyttökokemuksista kertovista videoista ovat kuitenkin suositut unboxing-videot. Lisää niistä esimerkiksi täällä.

Videon oleellinen sisältö on äärimmäisen tärkeää erottautumisen kannalta – tämän päivän tietotulvan keskellä kaikkiin tarjolla oleviin viesteihin ei mitenkään ehdi tutustua pintaa syvemmin. Sisällön lisäksi kannattaa huomioida myös videoiden pituus. AdLaunchin toimitusjohtaja Joel Hypén kertoi esityksessään, että videoita katsotaan keskimäärin 10 sekunnin ajan. Volttimedian Facebook-sivuilla videoiden keskimääräinen katseluaika on 5-10 sekuntia. Yli 10 sekunnin katseluajan on ylittänyt vain murto-osa julkaisemistamme videoista. Tämän oppiminen on vaikuttanut huomattavan paljon siihen, minkälaisia videoita teemme jatkossa.

Videon julkaisulle on nykyisin kymmeniä ja taas kymmeniä erilaisia alustoja. Tärkeää on tuntea tavoittelemanne yleisö ja yhteisö, jossa haluatte vaikuttaa. Minkälaista sisältöä he arvostavat? Millä kanavilla he toimivat ja millä tavalla? Mitkä ovat sen kanavan mahdollisuudet?

Sisältö ja pituus mainittu, mutta ota huomioon vielä visuaalisuus. Videomateriaalin laatu on strateginen valinta – sliipattu kuva ei puhuttele kaikkia yleisöjä. Joskus kännykkäkameralla kuvattu arkinen ja huolettoman oloinen video voi olla paljon parempi ratkaisu. Tästä muistutti puheenvuorossaan myös Klokin toimitusjohtaja Pauli Kopu, joka on myös yksi Tubeconin perustajista. Oikeanlainen visuaalinen ote saattaa olla yleisön tavoittamisen kannalta paljon tärkeämpää kuin esimerkiksi videon äänet. Vielä yksi luku Volttimedian Facebookista: meidän videoistamme noin 90% katsotaan ilman ääniä. Puheraidan sisältävillä videoilla tekstitys on siis ainakin meidän kanavallamme oleellista.

Käyttökokemusten lisäksi ihmiset ovat usein kiinnostuneita siitä, mitä yritys tai yhteisö tekee ja haluavat oppia siitä lisää. Kulissien taakse on mukava kurkistaa ja yrityksen/yhteisön tunteminen on tärkeää sitoutumisen ja me-hengen luomisen kannalta. Videon aiheita ei siis tarvitse lähteä erikseen metsästämään, aiheita on ympärilläsi työyhteisön arjessa. Kokeile rohkeasti ja tutki mikä toimii juuri teidän kohdallanne!